Predstavnici omladinskih organizacija, organizacija za mlade i republičkih omladinskih organizacija u Srpskoj mogu da apliciraju na konkurs za sufinansiranje svojih programa i projekata i dobiju sredstva u iznosu od pet do 15.000 maraka.


Banjaluka - Predstavnici omladinskih organizacija, organizacija za mlade i republičkih omladinskih organizacija u Srpskoj mogu da apliciraju na konkurs za sufinansiranje svojih programa i projekata i dobiju sredstva u iznosu od pet do 15.000 maraka.

Osnovni uslovi ovog konkursa, koji je otvoren do 19. avgusta ove godine, a koji je raspisalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS su, između ostalog, da programi i projekti doprinose poboljšanju položaja mladih u Srpskoj, da su od opšteg interesa, da uključuju veći broj mladih u realizaciju i da se realizuju u roku od šest mjeseci od dana zatvaranja konkursa.

Ukupan iznos sredstava koja će biti dodijeljena za sufinansiranje omladinskih programa i projekata je 130.000 maraka. Maksimalan iznos pojedinačnih sredstava koja se dodjeljuju za sufinansiranje omladinskih organizacija i organizacija za mlade je 5.000 maraka, a za republičke 15.000 KM.

Tematske oblasti na koje bi mladi koji budu konkurisali trebalo da se usredsrede su razvoj kompetencija neophodnih za razvoj ličnih potencijala, aktivno učešće u društvu i bolju zaposlenost mladih.