Prednosti prakse?

  Koje su prednosti prakse?


  Radno iskustvo i praksa u nekoj kompaniji ili organizaciji je nešto što je u današnje vrijeme neophodno. Osjećaj radne etike, odgovornosti i rad pod pritiskom su samo neke od vještina koje možete steći tokom rada u omladinskoj organizaciji, ili tokom prakse i stipendije. Studenti na taj način unapređuju svoje vještine i sposobnosti.

  Takođe, može se ostvariti i veliki broj poznanstava…

  Pročitaj detaljnije

Poslodavci cijene radno iskustvo?

  Koliko poslodavci cijene radno iskustvo?

  Veliki broj studenata u BiH, čak i onih sa najvišim prosjekom ocjena, uvjeri se da su napravili veliku grešku što tokom studiranja nisu pokušali da volontiraju i obave stručnu praksu u nekoj kompaniji. Jer, poslodavci više od desetki u indeksu cijene ako im budući pripravnici dokažu da imaju bar neko radno iskustvo, ili ih već tokom obavljanja prakse prepoznaju kao…

  Pročitaj detaljnije

Sertifikat ili preporuka po završetku prakse?

Kako konkurisati za stipendiju?

  Kako na pravi način konkurisati za stipendiju?


  Prije nego što konkurišete za stipendiju, povedite računa o sljedećim stvarima: konkurišite ako ste kvalifikovani za tu poziciju, popunite formular u potpunosti, pratite sva uputstva, sačuvajte kopiju vaše prijave. Ključna stvar jeste da pročitate kompletnu prijavu pre nego što je pošaljete.

  Pročitaj detaljnije

Stipendije u inostranstvu

  Informišite se o stipendijama u inostranstvu


  Ukoliko se odlučite da konkurišete za neku stipendiju u inostranstvu, veoma je važno da imate dovoljno strpljenja. U posljednjih par godina sve više mladih iz naše zemlje se odlučuje za stipendiju u inostranstvu, jer smatraju da će to doprinijeti njihovom profesionalnom razvoju u budućnosti.

  Podrazumijeva se da imate adekvatno znanje stranog jezika kako biste mogli normalno da funkcionišete u inostranstvu.…

  Pročitaj detaljnije

Aktuelni konkursi za prakse i stipendije

Prednosti volontiranja

  Zašto je dobro volontirati?


  Mlade osobe volontiraju, ne bi li naučile nove stvari, stekli nove vještine. Mnogi od njih i ostanu da rade u firmi u kojoj su prethodno bili volonteri, jer je poslodavac prepoznao potencijal.

  Na žalost, u BiH mladi ne mogu posle školovanja da nađu posao, zato što svi poslodavci traže iskustvo koje oni nemaju. Zato treba razvijati praksu volonterskog rada studenata.…

  Pročitaj detaljnije

Preporuka studenata

Pronađite sami radno iskustvo

Radite na svom obrazovanju

  Kontinuirano radite na svom obrazovanju


  Ukoliko želite da budete što kompetentniji i proširite svoje opcije na tržištu rada kontinuirano možete raditi na sebi i napredovati, čak iako niste dio nekog konkretnog projekta za zapošljavanje jer ste Vi ti koji stvarate sebi prilike, ne neko drugi.

  Pročitaj detaljnije

Vrući poslovi


Klub poslodavaca
Poslodavaci

   
- - - - - - - -   Partneri   - - - - - - - -
cerk.info
www.aktido.ba
www.mladi.org
www.polozivozacki.ba