PRIJEDOR - Iz budžeta grada Prijedora sa 356.000 KM biće stimulisano zapošljavanje 136 radnika kod 84 poslodavca.


PRIJEDOR - Iz budžeta grada Prijedora sa 356.000 KM biće stimulisano zapošljavanje 136 radnika kod 84 poslodavca.
 Ugovore o dodjeli podsticaja sa poslodavcima je danas potpisao gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, ocijenivši da je ovo dobar način da se privredni subjekti podstaknu da zapošljavaju nove radnike, a mladi da se zapošljavaju.

"Strategijom razvoja grada Prijedora za narednih deset godina u sami vrh prioriteta stavili smo ekonomiju, sa naglaskom na industrijsku proizvodnju, jer na taj način se stvaraju nove vrijednosti, obezbjeđuje povećana proizvodnja, veći izvoz i novo zapošljavanje", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da se radi o bespovratnim podsticajima koje već šestu godinu grad dodjeljuje u okviru projekata samozapošljavanja, zapošljavanja visokoobrazovanih kadrova, sertifikacije preduzeća, zapošljavanja novih radnika i podrške preduzetničkim inicijativama žena.

"Ovaj proces je izuzetno dobro primljen među privrednicima, kao i među onima koji prvi put pokreću biznis, a još je važnije da je ovo jedan od razloga zašto Prijedor ima trend opadanja nezaposlenosti u odnosu na okruženje", rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, u posljednje tri godine broj nezaposlenih je opao sa 13.010 na 8.500, a samo u 11 mjeseci ove godine zaposleno je 1.935 novih radnika sa prijedorskog biroa, ili za 15 odsto više nego u istom periodu lani.