Društvo za upravljanje " Goldman Sachs " , jedne od najvećih banaka u svijetu , odlučio da ograniči radnog vremena pripravnika u 17 sati nakon jednog od zaposlenih u " Merrill Lynch " umro zbog napada izazvao pauze stalne noćne smjene .


Društvo za upravljanje " Goldman Sachs " , jedne od najvećih banaka u svijetu , odlučio da ograniči radnog vrijemena pripravnika u 17 sati nakon jednog od zaposlenih u " Merrill Lynch " umro zbog napada izazvao pauze stalne noćne smjene .

" Idite kući prije ponoći i ne vraćajte se do sedam sati ujutro ", navodi se u saopštenju iz američkih banaka , prema The Guardian .

Nova pravila koja se odnose na novu rundu ljeta pripravnika u banci , glasnogovornik bankarske grupe " Goldman Sachs ", rekao je da su uvedene kako bi se " popravilo sveukupno radno iskustvo novih radnika . "

Mjere ograničavanja radnog vremena su usvojena u cilju sprečavanja budućih nesreća kao što je slučaj 21 -godišnji pripravnik u banci , " Merrill Lynch " , koji je preminuo nakon što čestih cijelodnevnih i noćnih smjena , kako bi impresionirao svoje šefove .

Moritz Erhart je pronađen mrtav u kupatilu svog stana u Londonu , nakon što je proveo na radu 72 sata bez odmora .

Istraga je pokazala da je umro od epileptičnog napada , koji je najvjerojatnije izazvan premorom i iznurenošću .