Google je odlučio da će njegovi zaposlenici raditi od kuće najmanje do srpnja iduće godine, objavio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na upućene izvore.

Zaposlenici Googlea radit će od kuće do ljeta 2021.

Glavni izvršni direktor Sundar Pichai osobno je donio odluku prošloga tjedna nakon rasprave na internoj skupini najviših direktora tog internetskog diva, navodi list.

Google je ranije planirao da radnici ostanu raditi kod kuće do kraja 2020.

Nova odluka odnosi se na sve zaposlene u Googleu, i stalno zaposlene i honorarce, njih oko 200.000.

Prema Wall Street Journalu, šef tvrtke Sundar Pichai želi posebno pomoći radnicima koji se moraju brinuti o djeci, jer je diljem svijeta neizvjesno funkcioniranje škola na početku školske godine na jesen.

Jedna njemačka studija nedavno je pokazala da rad od kuće tijekom koronakrize radnici doživljavaju kao pozitivni pomak.

“Zaposleni koji su za vrijeme koronakrize prešli na rad od kuće rjeđe se nalaze pod stresom i produktivniji su”, proizlazi iz studije koju je za zdravstvenu osiguravajuću kuću DAK načinio institut Forsa i IGES.

Prije izbijanja pandemije 21 posto ispitanih je reklo da se nalazi pod stresom dok je to isto tijekom koronakrize tvrdilo samo 15 posto.

Među onima koji u međuvremenu redovito rade od kuće, njih 56 posto je izjavilo da se kod kuće osjeća produktivnije nego na radnom mjestu.

Daljnji pozitivni učinci rada od kuće su bolje usklađivanja rada i obitelji (dvije trećine ispitanih) a isti udio ispitanih kao posebno pozitivan učinak rada od kuće navodi izostajanja putovanja na radno mjesto.

76,9 posto ispitanih je navelo da bi ovakvu formu rada htjelo zadržati i u budućnosti, prenijela je njemačka novinska agencija.