"Autoputevi RS" zatrpani su prijavama za posao u naplatnim kućicama na autoputu Banja Luka - Gradiška, a za 22 radna mjesta konkurisalo je čak 700 kandidata.


"Autoputevi RS" zatrpani su prijavama za posao u naplatnim kućicama na autoputu Banja Luka - Gradiška, a za 22 radna mjesta konkurisalo je čak 700 kandidata.

Konkurs za prijem radnika u novoosnovano Odjeljenje za naplatu putarine raspisan je krajem aprila i bio je otvoren do 15. maja, a u "Autoputevima RS" trenutno privode kraju procedure u vezi sa izborom najboljih kandidata.

- Riječ je o zapošljavanju 22 radnika. Javnim konkursom predviđen je prijem jednog rukovodioca odjeljenja i jednog inženjera. Osim toga, predviđeno je i zapošljavanje jednog stručnog saradnika za analitiku i praćenje naplate putarine i jednog stručnog saradnika za kontrolu naplate putarine - kazali su u "Autoputevima RS" i dodali da će biti zaposlene i četiri vođe smjene, te 14 inkasanata - blagajnika.

U "Autoputevima RS" su kazali da je prvi krug intervjua sa kandidatima obavljen i da će do kraja ovog mjeseca biti izabrani radnici za rad u naplatnim kućicama.

Preduzeće "Prijedorputevi" u februaru je počelo izgradnju naplatnih kućica na autoputu Banjaluka - Gradiška.
- Veliki dio radova smo završili. Rok za izgradnju naplatnih kućica bio je kraj ovog mjeseca, ali je zbog poplava koje su zadesile Srpsku prolongiran - istakli su u ovom preduzeću i dodali da očekuju da će izgradnja naplatnih kućica biti završena do kraja idućeg mjeseca.

"Prijedorputevi" su dostavili najpovoljniju ponudu za gradnju naplatnih kućica vrijednu oko 2,1 milion maraka. Ovo preduzeće imalo je rok od četiri mjeseca od uvođenja u posao da završi izgradnju objekata na naplatnoj stanici Jakupovci.