Bosna i Hercegovina bit će početna stanica širenja vodećeg malezijskog lanca fast food restorana Marry Brown, kazao je Enver Avdić, direktor kompanije ESOF iz Donjeg Vakufa u izjavi BHT.

Veliki svjetski lanac fast fud restorana dolazi u BiH

Kompanija ESOF, jedan od najvećih proizvođača povrća i voća u BiH, potpisala je na drugom Halal Fairu u Sarajevu memorandum o razumijevanju i poslovnoj suradnji s malezijskom kompanijom Marry Brown vrijedan pet milijua dolara. 

– Memorandumom o razumijevanju i poslovnoj suradnji definirali smo početak naše suradnje na etabliranju lanca restorana poznate malezijske tvrtke Marry Brown koja u 11 država svijeta ima restorane brze hrane – kazao je Avdić.


Naglasio je da je plan da BiH bude početna stanica širenja Marry Browna na europsko tržište.


– Ova suradnja može doprinijeti da možemo plasirati svoje proizvode, ali i proizvode drugih tvrtki u takve restorane u Bosni i Hercegovini, a potom i u zemljama okruženja i Europske unije – otkrio je Avdić planove uspostavljenog partnerstva.


ESOF se bavi proizvodnjom, otkupom i distribucijom ekološki održive organske hrane. Kompanija prozvodi prema svjetskim standardima kvaliteta. Od početka je izvozno orijentirana tvrtka te 90 posto svojih proizvoda već sedam godina izvozi na tržišta Europske unije i Republike Turske.


Tvrtka Marry Brown osnovana je 1981. godine kao restoranska tvrtka koja posluje i franšizira restorane Marry Brown širom Azije, Bliskog Istoka i Afrike.