Vlada Federacije BiH razmotrila je realizaciju njenih zaključaka iz septembra 2012. godine...


Vlada Federacije BiH razmotrila je realizaciju njenih zaključaka iz septembra 2012. godine...

Zaključkom su Federalni zavod za zapošljavanje, Razvojna banka Federacije BiH i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženi da, u okviru svojih nadležnosti, izmijene ili dopune Program dugoročnih plasmana za podsticaj zapošljavanja iz sredstava revolvinga.

Ovaj program se realizira iz namjenskog depozita Federalnog zavoda za zapošljavanje kod Razvojne banke Federacije i omogućio bi otvaranje 80 radnih mjesta u Stocu.

Naloženo je Upravnom odboru Federalnog zavoda za zapošljavanje da pristupi izmjenama i dopunama ovog programa. U formiranom beskamatnom depozitu kod Razvojne banke FBiH namijenjenom kreditiranju u cilju podsticanja zapošljavanja uspostavlja se kreditna linija za zapošljavanje 80 osoba i pokretanje proizvodnje u tvornici građevinskih armatura u kompaniji „Kera-Steel-Team" d.o.o. u iznosu od 2.000.000 KM, kaže se u zaključcima Federalne vlade.

Kredit iz ove linije za zapošljavanje i pokretanje proizvodnje bit će obezbijeđen hipotekom i zalogom u visini 1:2 u skladu sa bankarskom procedurom.