Privredna komora FBiH i predstavnici prve bh. online platforme za promociju i prodaju namještaja i asesoara za dom – namjestaj.shop, postigli su sporazum o saradnji i partnerstvu u organizaciji “Prvog bh. online sajma namještaja” koji će biti održan od 15. do 20. maja ove godine.

Prvi bh. online sajam namještaja od 15. do 20. maja

Istaknuto je da je godina pandemije i izolacije u mnogome promijenila načine na koje se organizira svakodnevan život i društvo, te je utjecala na načine na koje ljudi razmišljaju i komuniciraju, kako nude usluge i traže proizvode, a utjecala je i na razmjenu i trgovinu.

Potpredsjednik Privredne komore Mirsad Jašarspahić je naveo da će Komora pružiti stručnu i profesionalnu podršku u organizaciji sajma, priželjkujući skori povratak na “staro normalno”, te da saobraćanje putem digitalnih medija ostane jedan od tokova komunikacije.

U danima sajma bit će upriličena konferencija drvno-prerađivačkog sektora, posebno značajanim za proizvođače i prodavače namještaja u BiH. Privredna komora FBiH, ali i drugi učesnici konferencije predstavit će svoj rad uz pozitivne priče iz prakse, kao i značaj održivosti i jačanja tog sektora.

Sajam će biti zatvoren dodjelom zajedničke nagrade Komore i platforme namjestaj.shop za proizvođače, najavljeno je iz PKFBiH.