Ugovor o rekonstrukciji i unapređenju srednjenaponske i niskonaponske mreže, u vrijednosti od 957.549,56 evra, potpisan je između ZP "Elektrokrajina" a.d. Banjaluka i preduzeća "Elnos BL" iz Banjaluke.

Nastavak modernizacije elektroenergetske mreže

Kako navode iz "Elektrokrajine", preduzeće "Elnos BL" je izabrano kao najpovoljnije na tenderu koji je "Elektrokrajina" obavila po pravilima i pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja kreditno finansira ovaj projekat.

"Ugovorena nabavka se odnosi na isporuku visokonaponskih kablova, RMU blokova i druge pomoćne opreme i obuhvatiće više desetina hiljada kupaca električne energije na području radnih jedinica 'Elektrokrajine' Banjaluka i Srbac", rekli su u "Elektrokrajini".


Dragan Čavić, v.d. direktora "Elektrokrajine", rekao je da je potpisivanje ugovora još jedan korak u fazi modernizacije elektroenergetske mreže "Elektrokrajine".


"Cilj projekta je obezbjeđivanje kvalitetnije isporuke električne energije za naše kupce, zatim povećanje efikasnosti isporuke električne energije, te značajno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća", rekao je Čavić.


Branko Torbica, izvršni direktor preduzeća "Elnos BL", rekao je da ovaj ugovor predstavlja nastavak uspješne saradnje, te da će ovo preduzeće ispoštovati sve tenderske zahtjeve i rokove.


"Elektrokrajina" je najveće elektrodistributivno preduzeće u RS koje snabdijeva više od 255.000 kupaca struje na području tri grada i 18 opština krajiške regije.