Zrakoplovna tvrtka Emirates iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog povećanog broja letova ponovno u BiH organizira Dane otvorenih vrata za prijam novih članova kabinskog osoblja diljem BiH, piše Večernji list BiH. Što se traži od radnika

Emirates traži radnike u Sarajevu i Mostaru, a FlyBosnia pilote

Nakon Sarajeva, ova velika zrakoplovna tvrtka, koja već nekoliko godina po anketama putnika nosi epitet najbolje zrakoplovne kompanije u svijetu, Dane otvorenih vrata organizira u Mostaru 21. travnja ove godine u prostorijama hotela Mostar.

Uvjeti za prijam kabinskog osoblja, kako piše na njihovim službenim stranicama, jesu da imate najmanje 21 godinu u trenutku pridruživanja, doseg ruke od 212 cm dok stojite na prstima, minimalnu visinu 160 cm, da dobro poznajete engleski jezik i u pismu i u govoru, da nemate vidljivih tetovaža dok ste u odori kabinskog osoblja Emiratesa, a kozmetičke i zavojne obloge nisu dopuštene, te da imate uredan zdravstven karton i odgovarajući indeks tjelesne mase.


Ove nove pozicije, za koje se mogu javiti i žene i muškarci, rezultat su kontinuiranog rasta aviokompanije Emirates, uključujući i nedavno proširenje svjetske mreže destinacija te uvođenje novih zrakoplova u flotu.


Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit paket koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupnju i različite aktivnosti u slobodno vrijeme za vrijeme boravka u Dubaiju.


Omiljene destinacije


Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija, na koje pravo imaju svi zaposlenici, ali i članovi obitelji te prijatelji. Države bivše Jugoslavije omiljene su destinacije u kojima direkcija Emiratesa traži kabinsko osoblje. Osim kabinskog osoblja, u BiH se traže i piloti, a lani je zrakoplovna tvrtka Wizz Air u BiH za svoj kadetski program tražila osobe koje žele postati piloti.


Kandidati koji uspješno upišu i završe program dobit će licenciju za zrakoplovni prijevoz i ugovor s Wizz Airom. Kandidati moraju imati najmanje 18 godina, srednju ili visoku stručnu spremu i EASA medicinski certifikat prve klase. Tijekom natječaja budući piloti će biti obučavani prema standardima Wizz Aira.


Domaća zrakoplovna tvrtka FlyBosnia, koja je još u fazi priprema za prvi let, prije nekoliko dana raspisala je natječaj za posao pilota i kabinsko osoblje. Tvrtka je objavila oglas za kapetane (glavne pilote) i prve časnike (kopilote). U oglasu piše kako se traži iskustvo od 500 sati leta u zrakoplovu tipa A320, odnosno minimalno 4000 sati leta za poziciju kapetana i 1000 sati za poziciju prvog časnika.