Banjaluka - "Elektroprenos BiH" raspisao je konkurs za prijem više od 100 radnika, a najviše novih radnih mjesta predviđeno je za inženjere elektrotehnike, diplomirane pravnike, ekonomiste te elektroinstalatere.


Banjaluka - "Elektroprenos BiH" raspisao je konkurs za prijem više od 100 radnika, a najviše novih radnih mjesta predviđeno je za inženjere elektrotehnike, diplomirane pravnike, ekonomiste te elektroinstalatere.

Na osnovu ovih konkursa, koji su juče raspisani, predviđeno je da na neodređeno vrijeme budu primljena 44 radnika, a ostalih 67 mjesta namijenjeno je pripravnicima kojima će biti omogućeno da poslije pripravničkog staža od šest do 12 mjeseci ostanu na tim radnim mjestima.

Izvršni direktor za kadrovske poslove u "Elektroprenosu" Vinko Đuragić kazao je da se radi o drugom po redu konkursu za prijem novih radnika, nakon što je nedavno odblokiran rad ove kompanije poslije čega je "stala na noge".

Đuragić je kazao da su im i dalje potrebni elektroinženjeri zbog djelatnosti kompanije, ali i ekonomisti i pravnici jer kompanija dugo nije primala radnike po operativnim područjima Banjaluka, Mostar, Sarajevo i Tuzla.

- Osim diplomiranih inženjera elektrotehnike, diplomiranih ekonomista i pravnika, predviđeno je zapošljavanje inženjera građevine, elektrotehničara, elektroinstalatera, ekonomskih tehničara, bravara, električara, vozača - rekao je Đuragić i dodao da će oni pripravnici koji zadovolje na pripravničkom stažu ostati u kompaniji.

Prvi konkurs za prijem oko 90 radnika nedavno je završen, a za ova mjesta apliciralo je oko 2.300 kandidata. Đuragić je kazao da je u toku obavještavanje izabranih kandidata, ali i vraćanje dokumentacije onima koji nisu uspjeli da zadovolje uslove.

- To ide malo sporije jer je mnogo ljudi konkurisalo. Sličnu situaciju očekujemo i na ovom drugom raspisanom konkursu jer nam je potreban sličan profil radnika. Očekujem ako ne više, onda ne ni manje kandidata - rekao je Đuragić.

Naglasio je da konkurs ostaje otvoren 30 dana.

- Prijave ćemo, kako nam budu stizale, razvrstavati tako da bi razgovori sa kandidatima mogli početi u drugoj polovini avgusta - zaključio je on.

"Elektroprenos BiH" je nedavno počeo aktivno da radi, jer je godinama bio blokiran i nije bilo moguće finansiranje kompanije i investiranje u elektroprenosnu mrežu.

Otkako su postignuti dogovori između Srpske i FBiH kao akcionara, objavljeno je i nekoliko tendera za nabavku opreme za elektromrežu u vrijednosti koja prelazi 20 miliona KM.

Odluke o odobravanju plana investicija "Elektroprenosa" za 2014. i za period od 2014. do 2016. godine objavljene su u ponedjeljak u "Službenom glasniku BiH". Ukupna vrijednost investicija za ovu godinu je 221,93 miliona, dok je njihova vrijednost u periodu od 2014. do 2016. procijenjena na 369,67 miliona KM.