Prijava za posao, koju je 1973. godine popunio bivši izvršni direktor Epla Stiv Džobs, prodata je za neverovatnih 222.400 dolara na aukciji u Londonu.

CV Stiva Džobsa prodat za preko 220.000 dolara

Ova retka radna biografija, puštena je u prodaju 24. februara, na Džobsov rođendan, a aukcija je trajala mesec dana.

Džobs je ispunio prijavu u nadi da će se zaposliti po napuštanju koledža Rid, koji je pohađao oko šest meseci. Godinu kasnije, 1974. godine, Džobs se pridružio Atariju kao tehničar, gde je kasnije udružio snage sa Stivom Voznijakom kako bi 1976. godine stvorio Epl.

U dokumentu, koji se prethodno prodao za 175.000 dolara pre tri godine, Džobs je istakao "Ingliš lit", što je engleska skraćenica i predstavlja "Englesku literaturu", pravac u kojem su se kretale njegove studije.

Kao posebne sposobnosti i interese naveo je "tehnologiju u elektronici" i "dizajnerski inženjer". Džobs je takođe naveo svoje veštine u računaru i kalkulatorima.

Za sam dokument se navodi da je u "veoma dobrom stanju", sa "malom izbledelošću i starom providnom trakom na gornjoj ivici". Kako bi dokazali da je CV zaista napisao osnivač Epla, CV dolazi sa pismima i potvrdama o autentičnosti.