Talijanska tvrtka Sevenpul koja šiva dio programa za poznatu modnu kuću Benetton radi punim kapacitetom u Bijeljini i planira proširenje proizvodih pogona u budućnosti.

Benetton širi proizvodne kapacitete u Bijeljini

Sevenpul je posjetio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa svojim suradnicama i s rukovodstvom tvrtke razgovarao o mogućnostima daljnje podrške Grada Bijeljine ovoj kompaniji. 

Direktorica Sevenpula Lorena Marija Kamparano podsjetila je da tvrtka trenutačno zapošljava pedeset radnica koje šivaju konfekciju, odnosno, majice, košulje i džempere za kompaniju Benetton.


“U tijeku je izrada kolekcije jesen/zima za 2019./20. godinu, a proizvodi iz našeg pogona odlaze u Benettonove prodavaonice diljem svijeta”, naglasila je Kamparano.


Ističući da svi strani investitori koji žele investirati na području Bijeljine imaju logističku podršku Gradske uprave, gradonačelnik Mićić je dodao da je to bio slučaj i s tvrtkom Sevenpul.


“Pomogli smo im preko Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i europske integracije i odredili osobu koja je bila uz njih tijekom pronalaženja lokacije za investiranje, ali i tijekom i procedure registriranja tvrtke.


U razgovoru sa zaposlenim radnicama stekao sam dojam kako su zadovoljne plaćom i uvjetima poslovanja, što mi je posebno drago i to je dobar primjer odgovornog poslovanja stranih investitora”, zaključio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.