Kompanija OWN, globalna tehnološka kompanija sa sjedištem u Evropi i razvojnim centrom u Sarajevu, proglašena je za najinovativniju firmu u okviru ovogodišnjeg foruma Sarajevo Unlimited 2018.

OWN je najinovativnija firma ovogodišnjeg Sarajevo Unlimiteda

Svoje poslovanje ova kompanija razvija na platformi zasnovanoj na blockchain tehnologiji, za potrebe servisiranja finansijskih tržišta obveznica.

Platforma je posebno osmišljena da pojednostavi proces dokapitalizacije malih i srednjih kompanija, a sistem ima cilj smanjenje potrebe za posrednicima, omogućava registraciju vlasništva i upravljanje tzv. tokenima cijeli životni vijek obveznica.


- Bilo nam je zadovoljstvo učestvovati na Sarajevo Unlimited konferenciji. Uz sve pohvale na organizaciji, mogu reći kako je bio odličan odziv publike na našu prezentaciju, kao i veliki interes na štandu. Hvala organizatoru što je prepoznao inovativnost naše kompanije i njenog nastupa na konferenciji. Naš je cilj pomoći lokalnom talentu u realizaciju inovativnih servisa, radeći na najmodernijim tehnologijama, ali i da educiramo i promoviramo mogućnosti finansijkih tržišta, kazao je Kenan Trokić, direktor podružnice Own grupe u Sarajevu.


Sascha Ragtschaa, generalni direktor OWN grupe, bio je glavni govornik konferencije na temu budućnosti finansijskih tržišta u doba blockchain tehnologija, te uloge OWN-a u njemu.