Njemačko preduzeće ''Krampic'', koje u Bosanskom Brodu posluje u unajmljenom prostoru bivšeg preduzeća ''Metal Brod'', iduće godine preselit će u novu proizvodnu halu.

Njemački ''Krampic'' gradi proizvodnu halu

-Plan je da do kraja 2019. godine proizvodna hala površine 2.040 kvadratnih metara bude završena i da proizvodnju nastavimo na ovoj lokaciji - kaže direktor ''Krampica'' Milan Trifunović.

Naime, ovo preduzeće, koje od 2015. godine posluje u Bosanskom Brodu, na osnovu javnog konkursa kupilo je zemljište u vlasništvu Općine, koje se nalazi u dijelu poslovne zone površine 30.138 kvadratnih metara.


-Trenutno poslujemo u unajmljenim prostorijama, gdje zapošljavamo 20 radnika. Preseljenjem u nove poslovne prostore proširit ćemo obim proizvodnje i zaposliti novih 30-ak radnika - izjavio je Trifunović.


Objašnjava da u Bosanskom Brodu dijelom proizvode gotove proizvode, a jedan dio odlazi na doradu u Njemačku, odakle se isporučuje krajnjim kupcima.


Trifunović podsjeća da je plan izgradnja još jednog proizvodnog objekta, što će stvoriti potrebu za zapošljavanjem dodatnog broja radnika.


'Krampic'' je visoko specijalizirani proizvođač prijenosnih rezervoara za goriva i maziva, kao i rezervoara za skladištenje. Iz preduzeća navode da dugogodišnje iskustvo i inovacije u proizvodnji rezervoara i sistema skladištenja garantiraju najviši kvalitet i sigurnost proizvoda. S više od 23.000 instaliranih jedinica širom svijeta svrstavaju se u red renomiranih proizvođača s kontinuiranim rastom.