U novoj poslovnoj godini (listopad 2018. - rujan 2019.) kompanija dm drogerie markt namjerava investirati u Bosni i Hercegovini 7,9 milijuna KM, kazao je direktor dm-a u BiH Damir Šlosel.

Dm će uložiti u BiH 7,9 milijuna KM: Otvaranje 5 novih trgovina

Najvećim dijelom ulagat ćemo u proširenje distribucijskog centra u Blažuju te u otvorenje pet novih dm trgovina kao i preuređenje sedam postojećih.

Investicije će u narednoj poslovnoj godini biti veće nego o 2017. godini, kada je investirano 5,9 milijuna, od čega 4,5 milijuna KM u nove i postojeće trgovine 1,2 milijuna KM u centralu zgrade u Sarajevu, te 264 tisuće KM u distribucijski centar, piše indikator.ba.


Prema Šloselovim riječima Drogerie Markt nastavit će s podrškom domaćim proizvođačima i inicijativama te ulaganjem u razvoj i usavršavanje zaposlenika.


- Napravit ćemo analizu inicijative Startajmo (ZAJEDNO) nakon čega ćemo odlučiti hoćemo li je nastaviti u ovakvom ili nekom drugačijem obliku, kazao je Šlosel.


On je dodao da su u dm-u ponosni na pokretanje društveno odgovorne inicijative Startajmo {ZAJEDNO}, u okviru koje su podržali deset bh. proizvođača u razvoju njihovih proizvoda i osigurali im mjesto na policama dm prodavnica. Dm će u narednoj poslovnoj godini ulagati u usavršavanje i razvoj svojih zaposlenika.


-U edukaciju smo prošle poslovne godine uložili 279 tisuća KM (8118 radnih sati), a 142.700 KM u unapređenje zdravlja, uključujući redovne sistematske i stomatološke preglede, kazao je Šlosel. Napomenuo je da je dm prva kompanija na tržištu u Bosne i Hercegovine koja će zaposlenicima dodijeliti personalizirane pametne telefone.


- To je radno sredstvo s ciljem da se poboljša usluga kupcima ali i da se usavrše procesi rada. Sva pitanja koja su do sada zaposlenici provjeravali u uredu na računalu, sada mogu provjeriti putem novih uređaja direktno u prodajnom prostoru. Tako je usluga brža te su zaposlenici više dostupni za savjetovanje kupaca, pojasnio je Šlosel.